"Растем заедно" с BRITANICA Park School

Categories:Branding, Social Marketing

Released :18 Oct 2019

Link :https://britanica-edu.org/

"Растем заедно" с BRITANICA Park School

Каква беше ситуацията, когато клиентът дойде при нас?

По всяка вероятност днес не е първи юни, но празник на детето може да е всеки ден, в който то се чувства значимо и ценено, докато любопитно опознава света. Ето защо приехме една кауза за своя.
 
Първото частно парк училище в България - BRITANICA Park School отвори врати през септември 2019 г.  Учебното заведение от ново поколение съчетава иновативни методи на обучение с цялостна атмосфера за семейна среда и уют. Харесахме свободата и неподправеното поведение, на което създателите на BPS държат, развивайки индивидуалните възможности на всяко дете. 

Каква беше целта ни?

Ето защо четири месеца преди старта на новата учебна година и първа за BRITANICA Park School заедно набелязахме целите си. Знаехме, че трябва да достигнем до потенциални родители и деца, които да запознаем с гамата от възможности, предоставени от BPS. Наш приоритет бяха попълнените форми за срещи и консултации, както и реално записани деца в различните възрастови групи. 

Какво решение взехме и какъв подход използвахме?

Започнахме с анализ на сайта, отбелязахме нуждата от допълнителна информация, която би дала дълбочина на потребителската пътека и възможност родителите да получат отговори на повече въпроси. 
 
Трябваше да вземем предвид детския заряд и училищната атмосфера, като едновременно с това да съобразим посланията си към родителите. Така изработихме диверсифицирано портфолио от различни медии, формати и съдържание. Взехме предвид академичната програма - детска градина, начално училище, прогимназия и гимназия - за да определим таргет аудитории и специфичен медия план за всяко направление. Това ни направи гъвкави в управлението и приоритетите на всяка категория на седмична база. 
 
В допълнение изготвихме криейтиви с различни акценти, които да вървят на a/b тест, така че да разберем какво вълнува повече родителите - програмата или модерният кампус.
 
Следващата стъпка беше създаване на съдържание и акценти в рамките на 3 месеца, които да държат проекта близо до родителите и да ги запознава с развитието и всички новости около него. 

На кои канали и формати заложихме?

И ако е ясно, че децата винаги можем да открием в големите приключения и на площадката, то сега беше ред да поговорим с мама и тате. Но това не беше среща с класния. Потърсихме ги във Facebook, Instagram, чрез Google Search, Google Display (GDN, GSP + REM) и Premium статии в различни медии. Заложихме на следните формати: статитичен банер, карусел, lead generation, постове, stories, Google Ads - HTML5 банери, кратко видео и статии. 

Какви аудитории използвахме?

FACEBOOK И INSTAGRAM

Таргетирахме хора с интерес към конкуренти, приятели на феновете на страницата, ангажирани потребители, родители, както и по работни позиции. Включихме аудитории от хора със сходни интереси и дигитално поведение на ангажиралите се с Facebook страницата и вече конвертиралите. Ремаркетинг кампанията протече със следните аудитории:  remarketing facebook engaged users, remarketing landing pages и тези, гледали минимум 50% от видеата.

GOOGLE

BRITANICA Park School разполага със собствен парк, който доближава децата максимално до екологичния начин на живот. И като заговорихме за еко - в Google екосистемата заложихме на search реклама в комбинация с дисплейни кампании. Search рекламата бе структурирана на база очакваните търсения от потребителите: услугата, която търсят потребителите; възраст на детето; конкуренти и бранд ключови думи. 
 
При дисплейните капании заложихме на няколко типа таргетиране: 
 • Интереси -  Родители;  Интереси, свързани с бебешки и детски продукти; Интереси, свързани с конкретните услуги, предлагани от Britanica;
 • Placements - таргетиране на рекламни позиции в конкретни сайтове, които смятаме, че представляват интерес за нашата таргет аудитория;  
 • Аудиторииподобни на вече конвертитралите, и такива, за които Google Ads системата ни дава индикация, че са по-склонни да конвертират; 
 • Ремаркетинг аудитории. 
11% oт всички потребители, посетили сайта, чрез някой от Google каналите, са извършили едно от важните за нас действия - изпращане на запитване, клик върху телефонния номер или посещение на контактната страница. Най-висок % се отчита в search кампанията, която включва само търсения за частни детски градини в София - 25%.

Какви изводи си извадихме?

В рамките на три месеца се върнахме назад към ученическите си вълнения и това съвсем не беше старата Back To School кампания, за която всеки маркетолог би си помислил. А сега сваляме раниците и вадим записките си:
 
Search кампанията беше основен акцент в комуникационния микс и с най-силен приоритет от всички канали. Рекламите ни бяха активни при отличен Impression Share между 80 и 97% в различните си категории. Аудиториите с най-много конверсии и най-висок Conversion rate са ремаркетинг аудиториите от потребители, които са се ангажирали със съдържанието, както и потребителите, посетили лендинг страницата.
Най-висок CTR имаме от фейсбук постове - достигнал над 23%. Най-голям интерес, очаквано, има към направление “детска градина”. В 58% от случаите, потребителите изпращат заявка, след като са преминали само през един канал за комуникация.

Какви бяха резултатите в цифри?

За период 3 месеца:
 • над 37 000 посещения на сайта
 • над 200 000 достигната аудитория във Facebook
 • Search - 80 -  97% Impression Share в различните си категории 
 • Google и Facebook платената реклама изпращат 79% от потребителите на сайта, като са подпомогнали 67% от заявките.
 • 136 изпратени заявки в периода на кампанията
 • Допълнителни 135 клика на телефонния номер
 • над 5000 уникални посещения на страницата за контакти
 • категория училище - 81 нови записани деца от общо 308 (26% нови деца от маркетинг активацията)
 • категория детска градина 55 записани деца от общо 82 (67% нови деца от маркетинг активацията)

Можете да видите case study-то и във видеото, което направихме по случая:

Ако искаш да гледаш свежи видеа и case-study-та от нас, запиши се за YouTube канала ни :)